Mai departe … scrie’n carte

DMK insemna comunicare pe canale de comunicare directa. Unora dintre ele le putem spune canale de comunicare traditionale (ex. direct mail – prima scrisoare trimisa are ceva vechime :), drop mail, telemarketing), iar altele sunt relativ noi (ex. e-mail, mobile, field marketing si transpromotional marketing).

Cateva cuvinte despre field marketing. Multa lume intelege ca field marketing inseamna sa imparti niste flyere pe strada sau pe aiurea… Din punctul meu de vedere nimic mai fals ! Eu zic ca la modul general field marketing inseamna o experienta traita de consumator impreuna cu brandul in alta parte decat la el acasa. Deci, putem vorbi despre demonstratii, sampling, flyere, interactiune de orice fel, discutii, face-painting, glezne-painting, s.a.m.d.

De aici poate si utilizarea acestui canal de comunicare directa la o zecime din potentialul sau. Macar si prin prisma faptului ca poate genera imediat un feed-back real din piata, este de impact, ai liberatea de a fi creativ si de a parasi acele tipare deja prafuite care nu mai starnesc nici incruntare din partea consumatorilor (nu ma mai gandesc la curiozitate).

Toata lumea considera ca sensul vietii, cand vine discutia de DMK, este baza de date ! Ok, e nice sa ai o baza de date catre care sa faci comunicare directa adresata, care este aia mai eficienta dintre toate. Dar ce te faci ca bazele noastre de date sunt slabe, perimate, fara info care sa-ti permita o segmentare asa cum scrie la carte si lista ar putea continua. Mai interesant, adica mai eficient si cost saving, este sa faci comunicare directa adresata pe baze de date calificate. Mai pe romaneste, sa comunici direct si adresat exact catre aceia care isi doresc sa primeasca info de la tine !!! Mecanismul este tare simplu: o comunicare directa sau nu, dar neadresata, care genereaza feed-back si apoi comunicare directa adresata catre baza de date construita.

Ah, mecanismul de feed-back … cu asta e mai complicat 😉

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s