Feed-back, de ce ?

Din pacate multa lume il omite si astfel proiecte frumoase si care intrunesc toate premisele pentru a genera rezultate interesante merg doar pana la jumatatea drumului. Mai rau e ca asta nu prea deranjeaza pe nimeni 🙂

Lasand gluma la o parte, feed-back-ul e important pentru ca pur si simplu iti arata ce sa faci mai departe. Poti sa schimbi mesajul, poti sa schimbi canalul de comunicare. Iti zice ce vor clientii de la tine si de la produsele tale. Iti zice unde si cand ii gasesti si mai ales cand au ei chef sa cheltuie bani cu tine. Feed-back-ul iti arata daca e necesar sa testezi si ce anume trebuie testat (chiar cate companii isi testeaza campaniile, promotiile, lansarile … !? cam putine). Cat de detaliat sa-ti construiesti baza de date, ce sa le comunici si cand.

Un exemplu simplu: cautati 3 persoane care au cumparat acelasi produs / serviciu si dupa 2 min de vorbe o sa aflati ca in principiu au avut motivatii diferite. Deci e clar ! Daca pot face o segmentare corecta, atunci pot merge cu mesaje diferite si relevante pentru fiecare nisa careia i se adreseaza acelasi produs !!!

Wow …

Deci, o concluzie cred ca se impune: e de recomandat ca o campanie in general si mai ales daca vorbim de comunicare directa sa aiba un mecanism de feed-back. Trebuie ca mesajul sa contina „un carlig” care sa aiba caracter de „call to action”. Celui care care primeste mesajul si de la care asteptam o reactie trebuie sa-i punem la dispozitie cat mai multe canale prin care sa ne ofere raspunsul tau. Mecanismul sa fie simplu, clar si usor de accesat si noi vom sti apoi exact ce vor clientii si potentialii clienti de la noi.

Asa in teorie pare simplu si de bun-simt, dar parca nu e chiar asa. Zic io din ceva experienta 😉

Ce am zis mai sus ? Mesaj relevant ?

Reclame

2 responses to “Feed-back, de ce ?

  1. Pingback: Mesajul « alex Blog

  2. Pingback: Direct Mail « alex's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s