O campanie geniala – GSP

Gazeta_Sporturilor_logo“Ne pasa de sport, poate prea mult” va spune ceva ? Ar trebui. Este sloganul campaniei de imagine derulate de catre Gazeta Sporturilor (mama ce-mi place fotbalul !!!), campanie care mie mi-a atras atentia. De ce ?

Voila !

Faza pe sector: Intai o actiune sau mai bine zis o suma de actiuni de buzz adevarat: scrisori cu litere decupate si lipite pe o coala catre sefii de la FRF si LPF in care cineva spunea ca-i pasa de sport, poate prea mult. Astia au inteles in acest demers o amenintare (oare de ce ?) si tare cred ca exact pe acest comportament au mizat cei de la GSP.

Faza pe municipiu: Alte actiuni de buzz: masini ale fotbalistilor din Liga I vopsite cu acelasi mesaj cum ca ne pasa de sport, poate prea mult. Lumea s-a inflamat. Televiziuni au marketat stirile, chiar si ziarul direct concurrent a combatut cu bucurie si entuziasm (chiar a publicat sloganul ! oare cat ar fi costat GSP sa cumpere spatial respectiv !?).

A venit si marketingul direct pe canalul de comunicare cel mai puternic dintre toate: WOM (din gura ‘n’gura, cum se zice la noi) care a generat solidaritate cu idea chiar daca nu stia nimeni catre cine sa o adreseze. Toturi toti empatizeaza cu acele cuvinte pe care le tot repeta obsesiv “ Ne pasa de sport, poate prea mult” – sloganuuul.

Faza pe tara: GSP marturiseste ! Este campania lor ! Tuturor le curg lacrimi sincere pe obraji: GSP-ului de bucurie, celorlalti de tristete si frustrare.

Wow … ce chestie ! Dar acum nimeni nu mai e asa solidar in editoriale sau stiri ! Oricum nu mai conteaza pentru ceea ce trebuia facut s-a facut. Bravo baieti !

Pe langa o campanie de marketing direct (sau cu o componenta de DMK) bine gandita daca ai parte si de o concurenta dispusa sa-ti intinda oricand o mana de ajutor e clar nu are cum sa-ti mearga rau 😉

Reclame

2 responses to “O campanie geniala – GSP

  1. Super campanie. Si site-ul gsp parca a fost hacker-it (;) cu mesajul respectiv. Tare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s