Blogul

Incercati sa va inchipuiti o cafenea in care majoritatea celor care trec intra – chiar daca doar pentru un expresso scurt baut dintr-o inghititura langa tejghea – sunt clienti fideli. Deja se cunosc intre ei, macar din vedere, si au un grad mare de toleranta unul cu celalalt. In plus nici nu sunt timizi sau protocolari in a-si exprima parerile, uneori ferme, alteori pline de pasiune. Acum transpuneti totul intr-un mediu virtual: blogul.

blog4Da, e un canal de comunicare directa.

Este un loc unde discutiile iau un ton mai putin formal, unde exista interactivitate, unde se pot forma comunitati. Pe scurt e un canal de comunicare directa adresata foarte viu (chiar daca totul se intampla in lumea virtual).

Exista deja si la noi campanii ce au inclus ca si canal de comunicare blogul. Rezultatele au fost surprinzatoare pentru cei care nu au experimentat acest instrument. Comunitatea celor care comunica prin intermediul blogului are cateva caracteristici aparte, una dintre ele fiind implicarea. Acesti oameni se implica si pun pasiune in fiecare comentariu pe care il fac pe marginea unui subiect.

Tot ce au ei nevoie sunt subiectele incitante si provocatoare.

Daca vrei sa obtii un feed-back din mediul online dintr-o zona foarte activa, critica, competitiva si in general ferma in pozitii si opinii atunci trebuie sa te adresezi blogosferei.

Campaniile de DMK care apeleaza la aceasta comunitate pentru a transmite un mesaj cu caracter commercial sau noncommercial, pot foarte usor si rapid sa se intoarca impotriva ta. Nu este nevoie de multe erori, este suficienta numai una 🙂 Acesta este unul dintre motivele pentru care asemenea campanii nu se deruleaza in fiecare zi.

Evident in povestea de mai sus nu am inclus acele pagini web utilizate pentru refulari infantile sau rezolvarea anumitor probleme la care medicul de serviciu nu are acces.

Reclame

One response to “Blogul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s