Facem marketing direct ?

Un domn cu autoritate in domeniu a soptit asa: marketingul este esenta business-ului. Om adevarat de marketing, a gasit o definitie completa in cateva cuvinte. Frumos.

comunica directActiunile de marketing au ca scop imediat sau pe termen mediu / lung sa vanda. Pai fiecare dintre noi vinde de dimineata pana seara fara pauza. Vinde idei, vinde cutii, vinde promisiuni, vinde scuze, tot vinde. Fiecare dintre noi cauta cel mai frumos si potrivit ambalaj pentru ce vinde si strategia perfecta pentru a avea succesin discursul sau, deci face marketing. Marketing direct !

Evident folosim canalele de comunicare directa: drop mail, field marketing, e-mail, direct mail, mobile, telemarketing, poate doar cu diferenta ca o facem intr-un mod particular.

Deci marketingul direct este in natura noastra, indiferent de educatie, standard de viata sau aptitudini. Il exersam zi de zi, fara sa fie pentru noi un efort sau o corvoada. In acest context am o intrebare de 10 puncte: de ce companiile uita in marea lor majoritate sa comunice asa cum comunicam fiecare dintre noi zi de zi !? Daca noi discutam in romana, de ce e necesar sa vina cineva care ne vorbeste in germana si ne ofera gratis un translator !? Nu e absurd ?

Poate asta este unul dintre motivele pentru care foarte rar se mai intampla ca un client sa ramana fidel unei marci indiferent cebeneficii ii  ofera brandul concurrent.

Marketingul pe care il facem noi zi de zi unii cu altii ne face sa ne implicam, sa ridicam tonul, sa vorbim in soapta, sa zambim, sa ne luam cu mainile de cap, sa scotocim cu speranta prin portofel.

Companiile care doresc sa comunice cu noi nu ne implica, doar ne aduc la cunostinta anumite informatii. Cand in fine se indura sa ceara parerea clientilor au revelatii.

Concluzie: solutia este foarte aproape si inseamna sa comunici si direct.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s