O campanie care ar fi putut fi OK

frumoasaMi-a povestit un bun prieten ce a primit in cutia postala in urma unei campanii de direct mail: o surpriza de la o companie bancara  –  Unicredit Tiriac Bank. Si cum era surpriza ? Pai, o carte postala ca o vedere, cu o imagine exotica (d-aia la care visam fiecare dintre noi) si pe verso cateva randuri, ca si cum ar fi scrise de mana. Tiparul ok, peste medie. Pana aici totu-i bun si frumos, dar acum incepe distractia.

Cartea postala era trimisa pe adresa corecta, dar pe numele de fata al sotiei prietenului. Adresarea era directa, la persoana a doua, mesajul fiind o invitatie semnata simplu Marius ! Nicaieri nu aparea o comunicare care sa certifice ca este vorba de un mesaj comercial. Undeva, intr-un colt, mic si puchinos, aparea Unicredit Tiriac Bank (dar ei au oferit doar cartea postala, presupunand ca o lupa se gaseste in fiecare casa).

Si-mi zice prietenul cateva scenarii, care de care mai aspru, pana cand ajunge la targetul „Dorel”. Daca vine „Dorel” acasa si o incinge pe sotie (sau vice-versa) sa-i spuna cine naiba e Marius asta de trimite vederi !?

Ideea unei astfel de campanii de direct mail e foarte faina. Canalul de comunicare ales si mecanismul sunt perfecte. Dar cum naiba a gandit agentia clientului mesajul !? Dupa varianta aleasa imi vine sa cred ca nu sunt la prima campanie. Pacat ca o campanie frumoasa ce ar fi putut obtine o rata de raspuns ridicata a iesit suferind din povestea asta.

Sper ca data viitoare sa o faca mai bine.

Reclame

2 responses to “O campanie care ar fi putut fi OK

  1. :)) iti dai seama ca imprumutul de divort tot la Tiriac il faceau 🙂
    Saaau isi facea sotia asigurare de viata :))

  2. Pai acum pana si divortul parca poate fi facut online.. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s