E nevoie de strategie

Nu o data am auzit intrebari de tipul: daca fac o actiune de marketing direct o sa vand mai mult ? Ce sa aleg ? Drop mail sau direct mail ? Sau e mai bine sa merg in mediul online si sa incerc o campanie de e-mail marketing ? Cred ca sunt intrebari disperate venite din partea unor oameni disperati. Marketingul direct nu inseamna magie si nu e o solutie pentru orice, oricum si oricand. Nu exista o reteta de succes care sa se poata aplica cu ochii inchisi. O actiune de marketing direct one shoot nu construieste mare lucru.

strategiePrimul pas este sa intelegi de ce anume ai nevoie si care sunt obiectivele. Ma refer la obiective clare si concrete si evident de atins. O analiza iti poate arata daca marketingul direct te poate ajuta si daca da in ce fel.

Mai departe trebuie construita o strategie care presupune o suma de actiuni de marketing direct, independente sau corelate cu comunicarea generala a companiei / brandului.

Fiecare actiune de marketing direct are un mecanism propriu si rezolva anumite aspecte care vor conduce la final catre atingerea obiectivelor fixate.

Actiunile de marketing direct repetate si interpretate din punct de vedere al rezultatelor te conduc catre optimizarea ratei de raspuns. O rata de raspuns mare creeaza premisele unei rate mari de conversie in vanzari.

Marketingul direct se bazeaza pe istoric. Este eficient atunci cand iti cunosti foarte bine tintele catre care vrei sa comunici. Majoritatea companiilor de la noi comunica prin actiuni de marketing direct cu proprii clienti / potentialii clienti fara sa-i fi intrebat macar o singura data ce vor si ce-i intereseaza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s