E diferit

Azi avem acces direct, usor si rapid la informatie. Companiile comunica cu acceleratia la maxim pe TV, radio si print. Toti suntem cu sufletul la gura. Sa avem ultima stire. Sa beneficiem de chilipir. Sa fim primii. Sa fim cei mai mari. Sa castigam competitia permanenta. Nu ne iese conform previziunilor ? Marim bugetele. Angajam cei mai buni experti. Daca zic ei, trecem si la schimbari radicale. Si potentialii clienti de ce nu devin clienti ? E clar ca astia – potentialii clienti – pricep mai greu. Dublam numarul de ad-uri. Le facem mai mari. Trebuie sa iasa …

Asa se petrec in mare lucrurile. Ce uita ei – companiile – este la lipsa de responsabilitate se plateste. Lipsa de responsabilitate se traduce de cele mai multe ori si prin anonimat. De cate ori nu ati discutat cu un robot ? De cate ori nu sunteti nevoiti sa apelati la o adresa office@cucudelapoaladealului.zau ? De cate ori nu ati auzit de la o voce cristalina ca  „politica firmei…” ?

diferitPe masura ce companiile cresc comunica din ce in ce mai impersonal.

Exemplu: cum ar fi daca am avea acces la Internet doar folosind numele real !? Ha ? Ar mai sosi atatea spam-uri in inbox ? Cred ca nu.

Toate studiile striga: clientii au puterea. Companiile se comporta de parca acestia nu ar conta si comunica doar pentru ca au ceva de zis. Au de facut anunturi. Nimanui nu-i trece prin cap sa-i intrebe pe clienti ce vor sa li se comunice. Clientii nu mai vor anonimat. Vor sa stie cu cine discuta, cui dau banii, pe cine pot trage de urechi.

Marketingul direct – drop mail, field marketing, direct mail, e-mail marketing, telemarketing, transpromo, mobile marketing – asta face. Te ajuta sa comunici si sa interactionezi direct. Asta e motivul pentru care in economiile unde nu se permit rateuri marketingul direct e must have pentru oricine vrea sa faca business.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s