Te admiri ?

Cu multi ani in urma l-am auzit pe tata remarcand in fata unui exercitiu de sinceritate al unui personaj care umplea televizorul: Cand te compari te admiri, cand te analizezi te detesti.

Fiecare din jurul meu, oriunde as privi, e parca disperat sa se compare. Sa compare orice, oricand, oricum. Sa compare cifre. Sa compare esecuri. Sa compare trafic. Sa compare valori medii si valori extreme. Sa se compare cu concurentii. Sa se compare cu oricine. Sa compare timpi. Sa compare viteze. Sa compare si ce nu se poate compara. Comparatiile mai au si „avantajul” ca pot justifica orice rezultat (Axioma: justificatile nu pun niciodata in discutie pe cel care face comparatia).

mini old

mini new

 

 

 

 

Dar se mai poate observa ceva: varfurile sunt total altfel. Sunt iesiti din rand. Ies in evidenta in mod natural, fara efort. Sa ne gandim doar la Mini. E o masina, e adevarat, dar e o abordare total diferita de tot ce inseamna piata auto. Mini nu este niciodata o alegere rationala. E un fel de a trai si a vedea lucrurile. Nici nu te poti inspira dintr-o asemenea realizare pentru ca va fi evident. Si sfarsesti prin a fi o copie.

Comunicarea  – directa sau nu – indiferent de strategie, concept, design, mesaj trebuie sa fie in modul in care ti se potriveste tie si clientilor tai. Nu exista o reteta de succes sau magie care sa urce la cer vanzarile si numarul de clienti. Sa faci exact ce face si concurentul tau mi se pare superficialitate imbinata armonios cu inconstienta. De cele mai multe ori arbitrul – piata / clientul – iti arata cartonasul rosu.

Cand iesi din rand renuntand sa te mai compari si incerci sa faci ceva cat mai bine ai toate sansele sa ajungi la un rezultat remarcabil. Asta cred ca trebuie sa faca fiecare dintre noi (clienti, companii).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s