Mai deschisi catre comunicare ?

Exista unele locuri in care fiecare dintre noi – ma refer la majoritate – este mult mai deschis catre a comunica direct cu persoane pe care nu le cunoastem. Cateva exemple: in magazinele de unde dorim sa achizitionam ceva – oferim sfaturi catre cei care intreaba, pe paginile web de unde se pot pune comenzi online – oferim pareri si sfaturi, forumuri, in retelele sociale online, la piata, la coada la ceva, la service, la gradinita / scoala. De fiecare data bariera aceea ca nu-l cunosti pe cel cu care discuti dispare.

Cred ca motivele pentru care se intampla asa, adica total diferit fata de comunicarile cu caracter comercial, sunt clare: informatia este foarte relevanta pentru cel care o solicita, aprecierea pe care o primeste cel care ofera sfatul (devine o autoritate, recunoasterea valorii), informatia vine fara un scop comercial evident (deci incredere sporita).

Barierele care apar in tot ce inseamna comunicare cu caracter comercial si care sunt ridicate cu perseverenta si entuziasm proletar de catre cei care primesc mesajul nu ar putea disparea ? Raspunsul evident este ca da, cel putin eu sunt convins de asta. Trebuie indeplinita insa o singura conditie: sa nu mai comunicam doar de dragul de a o face. Sa comunicam catre cei care cer mesaje de la noi. Sa comunicam informatie relevanta. Sa comunicam in forma dorita de catre client si pe canalul de comunicare pe care il doreste acesta.

Stiu ca nu este chiar simplu, dar sunt convins ca se poate. Rezultatele ar fi spectaculoase si costurile minuscule 🙂  Poate ca si asta este un motiv pentru care nu cred in acele campanii care pentru o comunicare directa adresata utilizeaza o baza de date inchiriata / cumparata, chiar daca dpdv socio-demografic este perfect segmentata si targetata.

Un exercitiu: vreti jucarii si informatii despre ele si un discount de bun-venit si livrare rapida si costuri mici de transport si servicii bune si … mai bine vedeti despre ce este vorba.

kooki

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s