Lipsa de respect

Cred ca fiecare dintre noi a avut parte de lipsa de respect. Totusi foarte putini invata din experienta asta.

respectNici macar nu vreau sa iau in discutie acele situatii in care cel cu care porti discutia este mitocan. In acest caz amenda pe care o acorzi vine instantaneu. Punct. Aici, cu siguranta nu mai e nimic de facut, de remediat.

Ma refer in special la situatia in care cel cu care discuti nu e deloc atent la ce simti tu. La ce inseamna pentru tine reactia lui. In ce situatie te pune. La ce vei face tu mai departe. Cum e sa-ti tranteasca partenerul de discutie usa in nas dupa ce ai lucrat cateva luni pentru el ? Sa faca abstractie de implicarea si efortul tau ? Sau pentru ca nu are o solutie de a misca situatia din loc sa nu-ti mai raspunda la mesaje ? (strutul macar are pene) Sau cum e sa te minta ? O minciuna proasta, care e dovedita imediat pentru ca e verificabila usor. Si minciunile de la el sa vina pe banda rulanta. Sau cum e sa inventeze nemultumiri dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta ? Sau cum e sa fie neserios cand vine vorba de tine si sa nu respecte nici cel mai firav angajament ?

Toate astea ce efect au asupra ta ? Ok, lipsa de inceredere. Il vei evita de acum incolo.

Toate astea ce efect au pentru el ? Pe termen scurt a rezolvat problema si poate e chiar fericit. Pe termen mediu si lung insa o sa aiba parte de un dezastru. Lumea e mica ! Nu va trece mult timp si toti vor afla despre cum e el. Nu-i va mai deschide nimeni usa sau daca o va face va fi doar de complezenta. Toti ii vor pune conditii greu de acceptat. Lumea va incerca sa-l evite. Asta ca sa fiu bland. Mai concret va pierde bani. Multi bani. Va pierde clienti. Multi clienti. Va pierde potentiali clienti. Multi potentiali clienti. Reputatia va fi ca o carpa de sters pe jos, murdara si soioasa (si aproape imposibil de spalat, nu zic sa devina imaculata). Va fi subiect de comentarii acide la conferinte. Va fi ignorat si evitat de catre cei care au ceva de spus. Ii vor fi puse la indoiala permanent competenta si profesionalismul.

Nimeni nu-si doreste sa aiba de-a face cu cineva care arata lipsa de respect. Nimeni nu mai are timp si rabdare sa menajeze pe cineva care arata lipsa de respect. De astazi nici eu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s