Cu ghilotina sau cu roata ?

Cum e mai ok sa mori ? La ghilotina sau tras pe roata ? Prima varianta inseamna rapid si fara posibilitatea de a mai face ceva. A doua varianta e mai dureroasa si inceata (presupune sa constientizezi ca fiecare parte din tine moare).

Ai adormit seara cu ultimul gand in minte de tipul „ce-mi va spune maine seful” ? Cred ca da. Dar cu gandul „daca strategia nu va fi aceea care trebuie in doi ani imi pot pierde serviciul” ? Nu cred.

Toti se tem de ghilotina, dar nimeni de roata !

Tuturor ne e frica de schimbare. Incercam sa opunem o cat mai puternica rezistenta. Frica de schimbare ne face sa ne dorim roata si nu ghilotina. Nimanui nu-i este frica de stagnare sau de pasi pe o directie gresita. Am vazut oameni care stiu ca vor da gres, dar nu schimba nimic in legatura cu asta. Continua sa aloce resurse si eforturi considerabile catre directii in care nu vor obtine rezultatele dorite. Principiul e destul de raspandit si zice asa: sistemul iti permite sa faci greseli mari, dar cele mici sa nu se produca acum !!! De ce ? Pai, e simplu „cel mai important lucru e sa nu o dai in bara”. Si lumea in general o da in bara cand vine vorba de greseli mici. Fobia este data de ghilotina, nicidecum de roata (care intre noi fie vorba e mult mult mai rea).

Greselile mici sunt clar greseli, deci cineva trebuie sa achite nota de plata imediat. Majoritatea se sperie de asa ceva. O greseala mare nu mai e chiar o gresala. E o situatie. Situatiile trebuie analizate. Trebuie gasite solutii. Solutiile inseamna ceva complex, eventual o strategie. Pentru asta se depun eforturi. Daca situatia se „rezolva” toata lumea este laudata. E o dovada clara ca se poate !!!

Deci ? Cum preferati ? Anul care vine pentru ce ne antrenam ? 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s