Un fel de abordare economica

Fiecare dintre noi are in tot si-n toate o abordare economica. Adica, daca beneficiul obtinut este mai mare decat efortul de a actiona cu siguranta vom actiona. Daca nu atunci nu. Se verifica axioma asta de dimineata pana seara. Ganditi-va la tot ce faceti si de ce. Chiar si o rutina se poate scurt-circuita daca se schimba status-qvo-ul.

Acum, lasand teoria si trecand la practica. Una care ne este destul de aproape. Care este logica pentru care apar in fiecare zi noi taxe, care mai de care mai idioate ? Ce se asteapta sa obtina statul cu asta ?

E deja o poveste verificata: cu cat cresti taxele cu atat scade incasarea lor.

In plus, tinand cont de axioma de la inceput cred ca s-a depasit bine pragul critic. Mai exact punand in balanta cat au de castigat si cat au de pierdut tot mai multi isi asuma riscul si eludeaza taxele. E adevarat ca aici conteaza si gradul de educatie, in sensul ca cei care sunt mai educati fac o analiza mai complexa si iau in seama mai multe implicatii inainte de a se arunca in vartej.  Important este insa rezultatul: si ei eludeaza taxele chiar daca se urnesc mai greu sau o fac intr-un mod mai sofisticat.

Senzatia este ca statul care teoretic trebuie sa fie in serviciul nostru si sa ne ofere suport face totul impotriva noastra. Iar noi incercam sa fim creativi sa il fentam cat mai mult. O imagine tare sumbra pentru cineva care nu are o structura de nemernic.

Precum multe altele, stilul asta tembel (ma refer la modul in care se fixeaza taxele) dauneaza grav companiilor.

http://www.youtube.com/watch?v=lk6ysvCv-G0

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s