Poate

La servici sau acasa sau intre ele, mergem / traim la viteza maxima si oriunde e cazul acceleram pana simtim ca vine lesinul. Ne oprim, tragem aer in piept si numaram pana la 4 – daca incercam pana la zeze asa cum e traditional avem sentimentul ca pierdem timp – si apoi o luam de la capat.

Ok, as zice. Poate ca asta e ritmul de secol 21. Dar … in ritmul asta exista ceva ce contrasteaza: POATE. Am auzit POATE aproape de fiecare data cand cineva trebuia sa ia o decizie. POATE se traduce si prin: trebuie mai multe informatii, o sa analizam, o sa calculam, vom cere parerea specialistilor, bla bla bla. De fapt e vorba aici de fuga de decizie. Sunt putini cei care cu adevarat pot lua decizii si stiu sa si faca asta.

In cadrul unei propuneri sa primesti un POATE e ca si cum pui frana cu pedala la podea si vezi in oglinda retrovizoare cum toti din spatele tau vin gramada peste tine. Azi am vazut pe cineva care a primit o propunere evident avantajoasa si totusi nu s-a putut abtine si a raspuns cu POATE. Cand l-am intrebat de ce nu a spus da nu a stiut sa-mi zica un motiv clar si a recunoscut ca in final va spune da. Nu e aiurea ?

Daca pe cel care iti serveste un POATE il rogi sa-si asume fara echivoc un DA sau un NU nici asa nu merge. 🙂 Pentru simplul fapt ca inseamna o decizie! Si NU inseamna un risc. POATE trebuie sa dispara din vocabularul celor care vos sa miste lucrurile. Mai ales ca toti ne batem capul sa nu cheltuim timp si bani aiurea. Iar acest POATE nu face decat sa intinda pelteaua si sa adauge apa in supa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s