Zeul didactic si Geniul politist

Stire care face audienta: o profesoara se palmuieste cu un politist. Palmuiala cinstita, fiecare da cand ii vine randul. Lovituri curate, care pot fi folosite si intr-un manual (doar doamna este cadru didactic). Stapanire de sine si siguranta din partea organului (vezi cum isi aseaza ochelarii inainte de a actiona).

Acu’ io cred ca fiecare dintre cei doi e infantil – isteric. Doamna din poveste cica este profesoara si ofera educatie si exemple de urmat copiilor. N-are nici o treaba cu educatia ei, daramite sa mai ofere si altora. E demna de trimis singura pe o insula pustie sa se reculeaga. Organul se crede prin cartier la o bataie parte’n parte. Si asta trebuie izolat dupa o nuia la popoul gol. Pai asta e politia care ne cere sa avem incredere si care ne face sa ne simtim safe in casa sau pe strada!? Cum naiba sa-i spui unui tanar sau sa crezi ca-si doreste el sa ajunga dascal ? Cum sa-i vorbesti unui tanar politist despre etica si moralitate si responsabilitate si el sa te creada ? Cele doua personaje sunt exemple clare de cetateni care au crescut gresit. Cu sisteme de valori care nu au nici o legatura cu societatea oriunde pe planeta Pamant. Nu cred ca au ajuns in pozitiile astea – profesoara / politist – doar printr-o pura intamplare.

Am vazut reactii de toate felurile la aceasta stire. De la o extrema la alta. Dar foarte putini s-au oprit la lege si spiritul ei (daca o exista). Asa buna sau rea cum e trebuie aplicata, fara targuiala.

Avem realmente un talent teribil – cred ca face parte din gena noastra – sa oferim altora o imagine de cretini care nu pot fi tinuti in frau. Solutiile pe care le gasesc – mai ales cei care trebuie sa ofere exemple de urmat – sunt parca alese de minti bolnave. Chiar suntem o natie asa nasoala !? Nu suntem in stare sa construim sisteme care sa ne protejeze !? Macar ca astfel de specimene / caricaturi sa nu mai functioneze printre noi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s