Porumbeii superstitiosi

Asa i-a definit S.G. pe cei cu functii de conducere care se opun unei schimbari rationale apeland la o judecata irationala – politica de companie. Porumbeii incep sa danseze in fel si chip cand se apropie momentul mancarii, fiind convinsi ca asa pot influenta rezultatul. Din pacate sefii care se incadreaza in acest tipar nu se pot pune in colivie. Inspaimantator este ca au puterea de decizie.

Rezistenta la schimbare este fireasca. Deoarece orice schimbare presupune un efort. Si atat timp cat efortul de a produce schimbarea este mai mare decat cel de a mentine starea de fapt nu se va intampla nimic. E un comportament firesc, economic. Problema apare cand sefii superstitiosi analizeaza schimbarea prin prisma unor criterii irationale. Pot refuza adevaruri evidente cu seninatate. Sunt convinsi ca picajul catre fundul prapastiei este de fapt plutire – stim ca timpul este relativ.

Cred ca nu este domeniu in care sa nu ne lovim de porumbeii superstitiosi, mai ales daca vine vorba despre comunicare. Cei cu putere de decizie repeta cu obstinatie aceeasi reteta care nu a functionat. Solutiile pe care le cauta sunt acelea care ii sprijina in demersul lor. Nu cele care ofera o alternativa noua, o schimbare. Cand intalnesc o asemenea persoana, primul lucru pe care il fac este sa maindoiesc de judecata sa. Oare cate adevaruri poate ignora doar pentru ca el priveste altfel lumea !? Imi vine sa-i strig in fata demascandu-l: esti un porumbel superstitios ! Dar sunt convins ca va gasi in politica de companie un paragraf care ii va justifica gestul de a-mi arata usa.

Parca A.E. spunea ca prostia si Universul sunt infinite si doar despre ultima are un oarece dubiu 😉

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s