Agentia de la Zoo

Apare nu nou sef in Agentie, unul numit de catre consiliul de Rinoceri balonati. Asa intra in peisaj Papagalul de oras viu colorat. Este investit cu autoritate si incredere (un fel de taxa pe prostie, a Rinocerilor desigur). Primeste un bol cu alune proaspete, o margica viu colorata si go on !

Papagalul trebuie sa-si cunoasca echipa si propune o sedinta scurta de prim contact. Asa trec prin fata sa toti: Maimuta – o cartitoare care cica se ocupa de PR, care scuipa si injura cand nu o vede nimeni, cu aptitudini de radio-sant care emite pe orice frecventa posibila; Mangusta – are grija de contabilitate si sa nu spuna DA niciodata, nici ea nu stie de ce; Lupii – de la vanzari, care au foame si de copii cruz,i asa ca ceilalti se poarta foarte soft in preajma lor; Foca – de la creatie, care are un talent remarcabil recunoscut de toti si anume ca reuseste sa fie tot timpul in contratimp cu orice; Vulpea – in special tine legatura cu furnizorii si are un abonament preferential la un salon care ii poate schimba blana intr-o secunda in functie de adieri de vant care or sa vina; Leul – serif peste vanzareti care e cam reumatic si cu sinapse arse, dar care se impune in zilele impare; Impala – office manager cu un instinct de conservare care o ajuta sa supravietuiasca de la o ora la alta chiar si cand toate pariurile nu’s pe dansa; Leopardul – nu are o pozitie clara, dar are vedere de ansamblu si know-how; Pinguinii – colaboratori regulati (din toate punctele de vedere); si ceilalti nesemnificativi.

Papagalul nu prea stie ce trebuie sa faca, asa ca incepe sa mormaie. Trimite un memo catre fiecare cu obiective ce trebuie atinse, asumate la modul general – binele va invinge. Toti isi potrivesc ceasurile.

Papagalul vrea sa vanda (nu a mai facut asta niciodata) si reuseste sa-l enerveze pe Urs. Papagalul nu stie sa raporteze (nici ce nici catre cine). Papagalul nu stie produsele Agentiei (nu stie nici ca toti s-au prins). Papagalul are o lume a lui (in care el e Vultur). Papagalul minte pe toata lumea (nu stie ca nimeni nu-l mai crede). Papagalul croncane toata ziua (nimeni nu-l mai asculta). E aproape clar ca Papagalul e un impostor, poate ca si penele sunt vopsite …

Papagalul are nevoie de o actiune imediata care sa-l justifice! Papagalul are o revelatie: nu se pricepe si e si putin tembel. Sedinta cu Rinocerii si cere acceptul sa-l transfere pe Leopard. Se face. Apoi, transforma Foca in Pinguin si renunta la toti Pinguinii (inclusiv fosta Foca). Lupii se vor ocupa de PR. Impala trimisa sa masoare din salturi alta campie. Vulpea devine o gazela, nu chiar precum Impala. Maimuta sa se antreneze pentru a levita deasupra unui covor cu coji de nuci (au trecut vremurile cand o chema sa-l scarpine pe spate). Mangusta ramane, dar va primi doar hrana rece. Leul jumulit are voie sa caraie doar dupa orele de program.

Trece aproape anu’ si Rinocerii vad cat timp au irosit. Iau decizia de a renunta la Papagal pentru lipsa totala de rezultate. Ei sunt cam golani, asa ca la despartire ii ard astuia si o amenda (nu ca n’ar merita). Papagalul anunta gasca ca trebuie sa caute o alta provocare, Rinocerii nefiind in stare sa-l mai tina – vremuri grele. Papagalul pleaca,la pas ca nu stie sa zboare, necompatimit de nimeni si lasa in urma un birou plin de cacareze si pene cenusii de cioara …

E haos in Agentie !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s