Idee buna implementata prost

Cei de la Tiriac Auto s-au gandit sa profite de oportunitatea data de multimea de cetateni onorabili adunati pentru o Seara Magica in P-ta Constitutiei. Asa ca au purces la o campanie cinstita de feeld marketing pentru Mitsubishi. Ideaua evident excelenta, dar atat. De ce? Pai voila!

Au trimis o echipa de mandre echipate fara fuste – ce aveau ele nu erau fuste, poate batistute – intr-o multime de iubitori de hard rock si bere. Fetele erau stanjenite de la primul pas si abia asteptau sa fuga d’acolo ca urmare a apropourilor venite din partea celor care se indragosteau pe imediat si iremediabil. Deci s-a terminat cu factorul calitativ – incercarea de targetare cat de cat a camunicarii. Completau talonul repede, dadeau repede cadoul promotional si apoi fuga mai departe.

Completarea talonului presupunea sa raspunzi la cateva intrebari: cum te numesti, adresa de e-mail si ce marca de masina ai. M-am tot gandit si nu pricep ce poti face cu aceste date!? La ce le poti utiliza!? Nu este nimic relevant pentru a segmenta in baza de date generata in ideea unor comunicari ulterioare! Sau a fost doar un sondaj!? Adica ai ocazia sa-ti faci o baza de date corecta si astea sunt datele pe care le culegi!?

Pe fete nu le alerga nimeni. Fiecare dintre cei intervievati avea tot timpul din lume (mai erau ore bune pana sa inceapa concertul). Puteau sa afle varsta persoanei, ziua de nastere, ce model de masina are (nu doar marca), de cand o are, ce intentie de cumparare are si cand, criterii de cumparare, buget, vrea drive-test, ce stie despre Mitsubishi (si ce surprize ar fi avut!!!), vor o a doua masina, motorizare benzina sau diesel, daca vor sa comunice cu brandul propus, daca e viata pe Marte, s.a.m.d.

Apoi puteau sa comunice cum trebuie, cand trebuie, pe ce canal de comunicare trebuie, cu mesajul care trebuie. Btw, flyerul e tare trist si posac (ex. propui o masina de 240CP si nu spui ce acceleratie are 🙂  si o prezinti de parca e Logan).

Lancer ralliart este asa:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s