DM la poalele Fagarasilor

Am mai povestit eu despre un sat de la poalele Fagarasilor, care nu apare pe toate hartile, dar care este un loc foarte special. Sunt aprox 400 de case. Cu 5-6 exceptii in fiecare casa este un televizor. Toti sunt abonati la aceeasi firma de cablu TV. Waw ! Ce tare e firma asta ! Cum au facut !? La inceput m-am gandit ca s-au plictisit cetatenii de TVR1 si vroiau mai multe canale. Discutand cu cativa mi-am dat seama ca eram pe o cale gresita. Gandeam mult prea complicat pentru contextul de fata …

Solutia a fost mai simpla decat credeti. Firma a facut un pliant A5, cu antet color, mesajul imprimat alb-negru fata-verso. Spuneau ce ofera, la ce pret si lista de canale TV care se vor putea receptiona. Cu litere de o schioapa era trecuta invitatia de a veni in fata primariei duminica, dupa slujba, la ora 13:00 pentru discutii. In ziua respectiva a fost prezent un reprezentant care le-a povestit oamenilor in detaliu despre ce era vorba si apoi le-a propus semnarea contractelor, urmand ca in maxim o saptamana sa aiba cablul in casa. Un discurs scurt, clar, ferm si pe limba audientei. Aproape 60% au semnat pe loc si restul saptamana urmatoare.

Firma asta a optat pentru un marketing direct in forma cea mai pura cu putinta. O comunicare care arata ca isi cunosteau perfect piata careia i se adresau, fara nimic inutil in mesajul lor. Rezultatul este ca fiecare, dupa o zi de munca, are acces la CNN 🙂 Mai mult decat atat, sunt clienti foarte buni: nu intarzie nici o zi cu plata abonamentului.

Mai e ceva de spus. E un mediu in care inca sunt comunicari putine, astfel incat orice mesaj are vizibilitate excelenta. Intr-un astfel de mediu un mesaj relevant beneficiaza si de un WOM adevarat (fiecare stie ce face si ce crede si ce o sa faca celalalt).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s